آموزش مبانی کامپیوتر

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (3 Votes)

آموزش مبانی کامپیوتر

امروزه همه افراد باید بتوانند با کامپیوتر کار کنند و با آن آشنایی داشته باشند. کارهای روزانه بیشتر به وسیله کامپیوتر انجام میشود و در زندگی انسان ها مانند داشتن سواد خواندن و نوشتن شده است.

در ادامه مطلب مبانی کامپیوتر را توضیح مختصری برای آشنایی کاربران خواهیم داد.

كامپیوتر چیست؟‌

به بیان ساده كامپیوتر ابزار یا وسیله ای است كه قابلیت برنامه ریزی دارد و با استفاده از  بخش های اصلی زیر فعالیت می كند.

بخش ورودی (Input Unit) : بخشی كه رایانه با استفاده از وسیله های ورودی مثل كیبرد، موس، اسكنر و ... اطلاعات خام (داده Data) را از ما میگیرد.

بخش پردازش مركزی (Central Processing Unit) : در این بخش اطلاعات خامی كه از طریق وروردی دریافت شده طی عملیات هایی از پیش تعریف شده مورد تغییر و تحول انجام میگیرد

پردازنده (CPU) مركز اصلی پردازش اطلاعات است و می توان آن را مغز رایانه به حساب آورد. هر چه سرعت پردازنده بیشتر باشد سرعت پردازش داده ها بالاتر است.

واحد سرعت پردازنده MIPS یا (Milion Instruction Per Second) : كه برابر یك میلیون دستور العمل در یك ثانیه است.

بخش خروجی (Output Unit) : اطلاعات پردازش شده (Information) رو از طریق دستگاه های خروجی مثل مانیتور، چاپگر و ... تحویل میدهد.

بخش حافظه (Memory Unit) : محلی كه داده ها درون آن قرار گرفته، ذخیره و بازیابی داده ها درون حافظه صورت میگیرد.

ممكن است حجم حافظه اصلی كم باشد در این صورت باید از حافظه جانبی كه سرعت كمتری دارند اما ده ها برابر بیشتر می توانند اطلاعات را نگه دارند و به صورت دائمی اطلاعات را نگه داشته استفاده شود.

انواع كامپیوتر ها:

ابر رایانه (Super Computer) : رایانه هایی با سرعت، توانایی و قدرت پردازش بسیار بالا و اندازه های بسیار بزرگ (مثلا در حد یك ساختمان) هستند و كاربرد آنها در پرو‍‍ژه های پیش بینی اوضاع جوی و امور نظامی و فضایی است.

رایانه های بزرگ (Mainframe computer) : برای محاسبات بسیار پیچیده و سنگین در موسسات طراحی شده اند كه حجم اطلاعاتی در آنها بسیار بالاست. دسترسی به این رایانه ها معمولا از طریق شبكه و بطور مشترك خواهد بود.

رایانه های كوچك (Mini Computer) : در حد متوسط هستند كه حجم داده های مورد پردازش و تنوع كارهای آنها نسبتا زیاد است و می توان از آنها برای پردازش كارهای كاربران شبكه استفاده كرد.

ریز رایانه ها (Personal Digital Assistant Computer) : معروف به PC هستند (كامپیوتر های شخصی) بخاطر قیمت پایین و حجم كمتر، كابرد بالایی دارند. قدرت آنها با رایانه های بزرگ نسل های پیش برابری می كند.


انواع ریز رایانه ها:

رایانه های رومیزی (Desktop Computer)

رایانه های كیفی (Laptop - Notebook Computer)

رایانه های دستیار دیجیتالی شخصی (PDA)


و در نهایت میرسیم به انواع كامپیوتر از نظر نوع دریافت داده و پردازش

بر این اساس كامپیوتر ها به سه دسته تقسیم می شوند:

رایانه های آنالوگ (Analog Computer) : این نوع رایانه ورودی ها را از محیط فیزیكی دریافت می كنند. مثل رایانه هایی برای تشخیص میزان آلودگی هوا استفاده می شوند.

رایانه های دیجیتال (Digital Computer) : نسبت به رایانه های آنالوگ از دقت بالاتری بر خوردارند. الفبای آنها صفر و یك است و با داده های صفر و یك كار می كنند.

رایانه های پیوندی (Hybrid Computer) : این رایانه ها دارای ورودی های آنالوگ و خروجی دیجیتال هستند.

جستجو

مهمترین مطالب

دلیل هنگ کردن کامپیوتر و لپ تاپ


از جمله آزاردهنده ترین مشکلات کامپیوتر هنگ کردن یا به اصطلاح یخ زدن کامپیوتر است. در این حالت کامپیوتر شما دچار سرعت بسیار بسیار پایین میشود و در بسیاری از مواقع به طور کامل از کار می افتد و تنها راه رهایی از این حالت ریستارت کردن کامپیوتر است.

این مشکل ممکن است به دلایل سخت افزاری یا نرم افزاری باشد و اگر سخت افزاری باشد تعداد دفعاتی که با آن روبرو میشوید بسیار زیاد است.

در این مطلب دلایل هنگ کردن ویندوز را بررسی خواهیم کرد.

ویژگی جالب در iOS 9

به روزرسانی جدید سیستم عامل اپل آغاز شده است و گوشی های این شرکت به iOS 9 ارتقا پیدا میکنند. بسیاری از کاربران هنوز این آپدیت را دریافت نکرده و یا مشغول دریافت آن هستند.

در ادامه مطلب چند ویژگی جالب iOS 9 را بررسی خواهیم کرد.

آموزش بستن برنامه ها در ساعت اپل

گاهی اوقات ممکن است یک برنامه دچار اختلال شده و بخواهید آن را ببندید و دوباره باز کنید تا اختلال آن رفع گردد.

در ادامه مطلب روش بستن اجباری برنامه های ساعت اپل را آموزش خواهیم داد.

آموزش رمز گذاری روی بخشی از نوشته در برنامه Evernote

Evernote نام یک نرم افزار کاربردی در زمینه نوشتن یادداشت است. این نرم افزار قابلیت های بسیار زیادی دارد. یکی از این قابلیت ها رمز گذاری روی بخش خاصی از یک نوشته است.

در این مطلب آموزش رمز گذاری روی بخشی از نوشته در برنامه Evernote را برای شما آماده کرده ایم.

آموزش افزایش لایک و فالوور در اینستاگرام

یکی از عناصر اصلی در نرم افزار اینستاگرام، لایک و فالوور است. اکثر کاربران اینستاگرام بیشتر به قصد کسب لایک و فالوور وارد اینستاگرام میشوند.

برای افزایش تعداد لایک ها و فالوور ها روش های مختلفی وجود دارد.

در این مطلب روش هایی جهت افزایش لایک و فالوور در اینستاگرام را برای شما آماده کرده ایم.

مطالب مرتبط