آموزش مقدماتی ویندوز 10 (قسمت سوم)

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

آموزش مقدماتی ویندوز 10 (قسمت سوم)

پس از آموزش هایی در قسمت اول و دوم آموزش مقدماتی ویندوز 10 ، در این مطلب به ادامه آموزش های مربوط یه این ویندوز میپردازیم.

در این مطلب بخش سوم از آموزش مقدماتی ویندوز 10 را برای شما آماده کرده ایم.

آشنایی با منوی Start جدید
منوی Start ویندوز 10 از ادغام بهترین ویژگی‌های منوی Start ویندوز 7 و صفحه‌ Start ویندوز 8 ساخته شده است. منوی Start ویندوز 10 از دو ستون تشکیل شده است. در ستون اول، امکان دسترسی سریع به اپلیکیشن‌های بیشتر استفاده‌ شده وجود دارد.


در گوشه‌ بالای سمت چپ منوی Start ، نام کاربری کاربر وارد شده به ویندوز نمایش داده میشود. با کلیک بر روی این نام کاربری، منویی جهت ویرایش تنظیمات کاربری، قفل و یا خروج از حساب کاربری پدیدار میشود.
 
در گوشه‌ پایین سمت چپ منوی Start ، گزینه‌های اضافی زیر قابل دسترسی هستند:

File Explorer : File Explorer جایگزین Windows Explorer شده است و ابزاری برای مرور فایل‌ها و پوشه‌ها است. امکان باز کردن سریع File Explorer با فشردن کلیدهای ترکیبی Win+E نیز وجود دارد.


Settings : Settings جایگزینی برای Control Panel است جهت مدیریت و ویرایش تنظیمات ویندوز. جهت باز کردن سریع Settings میتوانید از کلیدهای ترکیبی Win+I استفاده کنید.


Power: نمایش گزینه‌های مربوط به خاموش کردن و خروج از ویندوز.


نکته: به طور پیش‌فرض، File Explorer پس از باز شدن، صفحه‌ Quick Access را نمایش میدهد. در صورتی که ترجیح می‌دهید به جای آن صفحه‌ This PC نمایش داده شود، کافی است در تب View بر روی Options و سپس Change Folder and Search Options کلیک کنید. اکنون در پنجره‌‌ Folder Options گزینه‌ Open File Explorer to را بر روی This PC تنظیم کنید.


گزینه‌‌‌های موجود در Power ، بستگی به این دارد که چگونه وارد حساب کاربری خود شده‌اید. اگر مستقیما وارد حساب کاربریتان شده‌اید به این گزینه‌ها دسترسی خواهید داشت:


Restart : خاموش کردن سیستم و روشن کردن مجدد آن.


Sleep : قرار دادن سیستم در حالت Sleep (در صورت امکان با توجه به پیکربندی سیستم و وضعیت آن)


Shut Down : خاموش کردن سیستم.


نکته: اگر مایل به قفل کردن دستگاه و یا خروج از حساب کاربریتان هستید، پس از کلیک بر روی نام کاربریتان، بر روی Lock یا Sign Out کلیک کنید.

 

ورود به حالت تبلت و خروج از آن
اگر از ویندوز 10 بر روی یک دستگاه تبلت استفاده میکنید، حالت تبلت چیزی است احتمالا مد نظر شما خواهد بود. حالت تبلت، نحوه‌ کار ویندوز را تغییر خواهد داد و این موضوع بستگی به شما دارد که از آن استقبال خواهید کرد یا خیر.
 
در حالت تبلت، منوی Start با صفحه‌ Start جایگزین میگردد. صفحه‌ Start استاندارد شامل موارد زیر است:


دکمه‌ Options : در گوشه‌ پایین سمت چپ صفحه نمایش داده میشود. با لمس این دکمه، پنل گزینه‌های Start نمایان میشود.
دکمه‌ Power : دسترسی به گزینه‌های خاموش کردن دستگاه شامل Sleep ، Restart و Shut down را فراهم میسازد.
دکمه‌ Apps : نمایش لیست کلیه‌ اپ‌ها را فراهم میسازد.
دکمه‌ Start : گردش بین صفحه‌ Start و دسکتاپ.


هنگامی که یک اپ در صفحه‌ Start را لمس میکنید، اپ در محیط دسکتاپ و در حالت تمام‌ صفحه اجرا میشود. دکمه‌ Task View راهی است برای گردش میان اپ‌ها در این حالت. کافی است دکمه‌ Task View را لمس کنید تا پیش‌نمایشی از اپ‌های باز را مشاهده نمایید. سپس اپلیکیشنی که میخواهید اجرا شود را لمس کنید.
 
در حالت تبلت، به‌ طور پیش‌فرض آیکون‌های اپ‌ها در Taskbar مخفی هستند. این موضوع به این معناست که آیتم‌های سنجاق‌شده به Taskbar یا آیکون‌‌های باز نمودن پنجره‌‌ها و اپ‌‌های در حال اجرا را نخواهید دید.
 
کلیه‌ این تغییرات از طریق System Settings قابل تنظیم و کنترل هستند:


بر روی Start و سپس Settings کلیک کنید.


در محیط Settings، بر روی System کلیک کنید. در صفحه‌ System بر روی Tablet Mode کلیک کنید.


در محیط اصلی این صفحه، از گزینه‌های زیر جهت نحوه‌ کارکرد حالت تبلت استفاده کنید:


اگر مایل به استفاده از حالت تبلت نیستید، میتوانید این قابلیت را با قرار دادن Make Windows More Touch-Friendly بر روی حالت Off غیرفعال کنید.


اگر مایلید که پس از ورود به ویندوز، به جای صفحه‌ Start مستقیما به دسکتاپ بروید، When I Sign In to Go To The Desktop را فعال نمایید.


اگر مایلید که به آیتم‌های سنجاق‌شده و پنجره‌ها و اپ‌‌‌های در حال اجرا در Taskbar دسترسی داشته باشید، گزینه‌ Hide App Icons را بر روی Off تنظیم کنید.


نکته: گزینه‌‌ها در Settings دارای دو حالت On و Off هستند. با کلیک بر روی هر یک، وضعیت آن‌ها به On یا Off تغییر میکند.


شخصی‌سازی حساب‌های کاربری
حساب‌های کاربری دارای جزییات زیادی هستند: رمز عبور، تصویر، نام کاربری و نوع حساب کاربری. شما میتوانید جزییات حساب‌های محلی را با در اختیار داشتن حساب کاربری Administrator مدیریت کنید.
 
تغییر تصویر حساب کاربری
تصویر حساب کاربری شما در صفحه‌ ورود به ویندوز و در منوی Start نمایش داده میشود. هنگامی که شما از یک تصویر در حساب کاربری خود استفاده میکنید، ویندوز 10 به طور خودکار تصویر را بهینه میکند و تصویر بهینه‌ شده را به عنوان تصویر شما در لیست مخاطبین ویندوز (Windows Contacts) قرار میدهد. این تصاویر با در قالب فایلی با حجم کمتر از 50 کیلوبایت ذخیره میگردد.
 
برای تغییر تصویر حساب کاربری بایستی قدم‌های زیر طی نمایید:


بر روی دکمه‌ Start کلیک کرده و Settings را انتخاب نمایید. در محیط Settings نیز بر روی Accounts کلیک کنید.


تصویر کنونی حساب کاربری شما (در صورت وجود) نمایش داده میشود. بر روی Browse کلیک نمایید.


اکنون در پنجره‌ باز شده، تصویر مورد نظر خود را انتخاب نمایید. این تصویر، باید یک تصویر استاندارد در فرمت‌های DIB ، PNG ، JPEG ، GIF ، BMP یا TIFF باشد.


نکته: اگر سیستم شما مجهز به یک دوربین است میتوانید همان لحظه یک عکس از خودتان بگیرید. برای این کار روی Camera کلیک کنید و مراحل را طی نمایید.


تغییر نوع حساب کاربری
حساب‌های کاربری در ویندوز 10 بر دو نوع هستند: حساب‌ استاندارد با دسترسی محدود و حساب‌ مدیر با دسترسی کامل. جهت احتیاط ممکن است مایل باشید که برای وب‌گردی و دیگر فعالیت‌های آنلاین از حساب استاندارد استفاده کنید و هنگامی که نیازمند مدیریت یا بهینه‌سازی سیستم‌تان هستید از حساب مدیر استفاده کنید.
 
معمولا چند حساب کاربری در هر رایانه وجود دارد که حداقل یکی از آن‌ها دسترسی مدیر دارد. اگر شما با حساب کاربری استاندارد وارد ویندوز شده‌اید، میتوانید نوع حساب کاربری خود را به مدیر تغییر دهید. همچنین اگر با حساب مدیر وارد ویندوز شده‌اید میتوانید حساب کاربری خود را به استاندارد تغییر دهید. (مگر آن که این حساب کاربری، آخرین حساب کاربری با دسترسی مدیر در این ویندوز باشد)


تغییر و بازیابی رمز عبور
شما بایستی به طور دوره‌ای رمز عبور یا کد حساب کاربری خود را تغییر دهید. این کار باعث سختتر شدن دسترسی دیگران به حساب کاربری شما میگردد. برای تغییر رمز عبور، کد یا رمز تصویری حساب کاربری‌ از طریق حساب کاربری کنونی‌ بایستی قدم‌های زیر را طی کنید:


بر روی دکمه‌ Start و بعد Settings کلیک کنید. سپس در Settings بر روی Accounts کلیک نمایید.


در صفحه‌ Accounts، از محدوده‌ سمت چپ بر روی Sign-In Options کلیک کنید.


در زیر قسمت PIN ، Password یا Picture بر روی Change کلیک کنید و مراحل را طی نمایید.
 
اگر از یک حساب محلی استفاده میکنید و رمز عبور خود را فراموش کرده‌اید، از طریق مراحل زیر میتوانید رمز عبور خود را بازیابی کرده و آن را از نو تنظیم نمایید:


با استفاده از یک دستگاه دیگر، در مرورگر اینترنتی به آدرس https://Account.Live.Com/Password/Reset بروید.


گزینه‌ I Forgot my Password را انتخاب نمایید، روی Next کلیک کرده و مابقی مراحل را طی نمایید.

جستجو

مهمترین مطالب

آموزش باز کردن فایل های قفل شده در ویندوز 7 و 8

حتما برایتان پیش آمده است که بخواهید یک فایل را در ویندوز باز کنید ولی به دلایلی آن فایل باز نشود. یکی از دلایل باز نشدن فایل این است که ممکن است توسط کاربر دیگری فایل باز شده و دیگر بسته نشده است و شما نمیتوانید این فایل را باز کنید و یا ممکن است فایل توسط نرم افزاری باز مانده باشد و دیگر قادر به باز کردن آن نباشید.

در ادامه مطلب روش باز کردن فایل های قفل شده را آموزش خواهیم داد.

آشنایی با ویژگی صفحه نمایش در ویندوز 10

با پیشرفت تکنولوژی های صفحه نمایش ها رزولوشن های آنها نیز تغییر کرده اند که برای ایجاد تصویری واضح باید تنظیمات سیستم عامل خود را تغییر دهید.

در ادامه مطلب شما را با ویژگی جدید در ویندوز 10 آشنا خواهیم کرد.

آموزش رمز گذاری روی بخشی از نوشته در برنامه Evernote

Evernote نام یک نرم افزار کاربردی در زمینه نوشتن یادداشت است. این نرم افزار قابلیت های بسیار زیادی دارد. یکی از این قابلیت ها رمز گذاری روی بخش خاصی از یک نوشته است.

در این مطلب آموزش رمز گذاری روی بخشی از نوشته در برنامه Evernote را برای شما آماده کرده ایم.

آموزش حذف کردن اکانت اینستاگرام

اینستاگرام یکی از شبکه های اجتماعی بسیار پرطرفدار در بین کاربران مییاشد. ممکن است به هر دلایلی بخواهید اکانت اینستاگرام خود را حذف کنید و دیگر از آن استفاده نکنید.

در ادامه مطلب روش حذف اکانت اینستاگرام را آموزش خواهیم داد.

غیرفعال شدن ویندوز 10 با آپدیت شدن بایوس مادربودر

ویندوز 10 روز به روز با اشکالات متفاوتی مواجه میشود. یکی از مشکلات جدید در ویندوز 10 غیرفعال شدن ویندوز بعد از آپدیت بایوس مادربورد میباشد.

در ادامه مطلب درباره مشکل غیرفعال شدن ویندوز 10 بعد از آپدیت بایوس بیشتر توضیح خواهیم داد.

مطالب مرتبط